De gebroeders Hessing uit Den Haag hebben in hun bakkerij hennepbroodjes. Deze worden gemaakt van meel waarin hennepzaadjes van een cannabisplant verwerkt zijn. Politie Haaglanden had een zak meel in beslag genomen voor nader onderzoek en het Nederlands Forensisch Instituut concludeerde dat de hallucinerende stof THC nauwelijks aanwezig bleek te zijn.

VOEDZAAM
Hennepzaad behoort tot de meest voedzame zaden ter wereld. Door de aanwezigheid van lichaamseigen eiwitten en belangrijke omega vetzuren, die effectief zijn voor onder andere ons brein, vormen ze een waardevolle voedingsbron voor de mens. Daardoor zijn de zaden zeer geschikt voor sporters, mensen met hart- en vaatziekten én vegetariërs. Hennepzaad is namelijk een perfecte vervanging voor soja.

Dat het wietbroodje verassend is blijkt wel uit het feit dat er een zeldzame vetzuur in zit die voorkomt in moedermelk. Dit vetzuur heeft een hormoonregulerende werking en dat kunnen vrouwen boven de veertig goed gebruiken. Ook werkt het ontstekingsremmend. Onverzadigde vetzuren houden gewrichten, hart- en bloedvaten, je huid en je geheugen in een goede conditie.

Wie het aandurft om zijn tanden te zetten in het wietbroodje zal alleen verrast worden door de aparte smaak, want spacen op dit broodje is er niet bij.