Tijdens mijn spreekuur krijg ik een bezorgde vader aan de telefoon. Zijn dochter van bijna drie jaar oud praat nauwelijks. De klanken die ze maakt, lijken op dierlijke geluiden die ze niet thuis kunnen brengen. Ze heeft alle onderzoeken doorlopen qua gehoor en spraak en er kan niets ontdekt worden waarom ze nauwelijks praat. Het zijn vaak éénlettergrepige woorden die ze uitspreekt.

Als ik naar de foto kijk van Fenna zie ik een meisje met sprekende, blauwe ogen en rood haar. Een mooi, pittig dametje die een eigen wil heeft en heel wat verborgen extraatjes. Fenna is paranormaal en dat uit zich onder andere op het gebied van helderhorendheid. Ze kan met haar gehoor geluiden uit andere dimensies waarnemen en die zijn zo overheersend, dat ze andere geluiden zacht of nauwelijks hoort. De geluiden die ze waarneemt lijken op gebrom en dierlijk gekreun en dat zijn ook de klanken die ze voornamelijk nabootst. Omdat Fenna in een gebied woont met een rijke historie waar veel negativiteit is blijven hangen, is het op energetisch gebied erg druk. Het huis van Fenna zit daardoor vol met zwarte entiteiten en die neemt ze niet alleen qua gehoor waar, maar ze ziet ze ook. Daardoor heeft ze ook slaapproblemen en is ze ook erg angstig in haar kamer. Ze weigert om in haar eigen bed te slapen, alleen als er iemand naast haar komt liggen. Overdag heeft Fenna vaak enorm veel last van stemmingswisselingen en kan ze plotseling zonder aanwijsbare reden enorm boos worden. Vaak herkennen haar ouders haar niet, omdat ze een blik in haar ogen heeft die hard is en niet bij Fenna past. Via het consultatiebureau worden ze doorverwezen naar mij met de vraag of ik even mee wil kijken.

Een paar weken later ga ik bij Fenna op bezoek met mijn team en maken we het huis van Fenna weer entiteitenvrij. Het is een enorme klus, omdat ieder dingetje wat menselijke- of dierlijke energie heeft gecleaned moet worden, omdat entiteiten deze energie nodig hebben om zich te kunnen manifesteren. Na maar liefst 10 uur kunnen we het huis afsluiten en is er weer rust. Na het eindgesprek waar we onder andere vragen beantwoorden en het pedagogisch plan maken, mogen de kinderen weer naar huis. Fenna stapt haar huis binnen en dan is het meteen duidelijk dat ze Inderdaad entiteiten kan waarnemen. Ze kijkt om zich heen en is duidelijk op zoek naar iets wat er niet meer is. Nu pas wordt het duidelijk zichtbaar voor de ouders dat hun dochter paranormaal is. Omdat er rust is in het huis, reageert Fenna ook direct als je haar wat vraagt. Ze kijkt verschrikt en je merkt dat het stemgeluid duidelijk hard aankomt nu. Normaliter waren de stemmen van mensen op de achtergrond. Dat zal even wennen voor haar zijn. Ook zal ze zich moeten afsluiten, zodat ze geen geluiden uit de andere wereld meer waarneemt als ze naar buiten gaat.

De ouders gaan met het plan aan de slag en al snel werpt dit zijn vruchten af. Fenna’s woede-aanvallen zijn verdwenen en ze slaapt nu in haar eigen bed. Als ze 4 maanden later op bezoek moeten komen bij het consultatiebureau, is men erg verbaasd. Fenna’s spraak is met sprongen vooruit gegaan. Ze heeft nog wel een achterstand, maar gezien de vorderingen die ze maakt en haar intelligentie, zal ze deze binnen de kortste keren kunnen inlopen. Fenna is nu van een stille peuter aan het veranderen in een kleine kwebbelkous die alles herhaalt en vraagt.
Wat ben ik blij dat de ouders ons vertrouwden en we met ons team mochten helpen, want er is niets mooiers dan een kind dat vrij door het leven kan gaan.

Deel je mee voor ouders die zoekende zijn?

Meer info op www.benazir.nl