Wist je dat de mens als één van de weinige levende wezens zelf geen vitamine C aanmaakt? Maar dat vitamine C nodig is bij meer dan driehonderd vitale lichaamsprocessen? Ergens in de tijd van onze voorouders is het gen dat er voor zorgt dat wij vitamine C aanmaken, kapot gegaan.

Hoge doseringen van het goedje werken antiviraal, dus bij aankomende griep of andere malaise, meteen de dagelijkse hoeveelheid fors verhogen. Vrije radicalen die in het lichaam circuleren tijdens ziekteprocessen, worden direct de das omgedaan door ascorbinezuur oftewel vitamine C.

VOOR- EN TEGENSTANDERS HOGE DOSERING
Studies tonen aan dat vitamine C levensreddend kan werken bij infectieziekten, vergiftigingen, verstopte bloedvaten enzovoort. Bij ernstige ziektes zoals bijvoorbeeld kanker, zijn gevallen bekend waarbij de ziekte werd teruggedrongen door enorme hoeveelheden vitamine C per infuus toe te dienen. Er is een strijd gaande tussen voor- en tegenstanders van gebruik van hoge doseringen vitamine C.

Opvallend hierbij is dat de tegenstanders sterke banden lijken te hebben met de farmaceutische industrie. Vanuit de optiek van de farmaceutische industrie is het natuurlijk ook niet echt handig dat ziektes relatief makkelijk verdwijnen door toediening van zo’n goedkoop middeltje. Dat doet de farmaceutische kassa niet rinkelen. Voorstanders worden gemakshalve neergesabeld en voor naïef verklaard.

AANBEVOLEN HOEVEELHEID
De ‘normaal’ aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (adh) is laag en onlogisch. Welke hoeveelheid zet nu precies zoden aan de dijk. Welnu één sinaasappel beval ca. 50 mg vitamine C. Studies vertellen dat de gezonde mens per dag minstens 1000 tot 3000 mg vitamine C nodig heeft. De gulden middenweg dan maar hanteren? Een dosis van 1500 mg per dag vermindert stressrespons en helpt het immuunsysteem. Bij ziekte absorbeert het lichaam meer vitamines en is het raadzaam de dosis te verhogen. Vitamine C zit voornamelijk in fruit, groente en aardappels. Minder bekend is de Goji bes. Deze bes blijkt een waar vitaminebommetje te zijn en is in gedroogde vorm tegenwoordig bijna overal te koop.

MEER INFORMATIE
http://www.desireerover.nl/wp-content/uploads/2010/11/Vitamine-C-Redder-in-de-nood-3.pdf