Op 22 november 2012 verschijnt het volgende berichtje in de Nederlandse dagbladen:

Natuurfotograaf Adri de Visser neergeschoten
“De Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser is neergeschoten toen hij werd overvallen in Nairobi in Kenia. Hij werd geraakt door zes kogels. Een daarvan raakte zijn nekwervel waardoor hij verlamd is. Een andere kogel trof hem in zijn linkeroog. Levensgevaarlijk gewond is Adri opgenomen in het ziekenhuis van Nairobi. Zijn vrouw die tijdens de overval bij hem was, bleef ongedeerd.

Tijdens een operatie worden drie kogels uit de buik van Adri verwijderd. Zijn linkeroog kon niet gered worden. Bizar genoeg had Adri het zicht uit zijn rechteroog al verloren door een ongeluk in zijn kinderjaren toen hij een pijltje in zijn oog kreeg waaraan hij sindsdien nagenoeg blind is.”

Hoe het hen vergaat houdt zijn vrouw Regine bij in een blog en Taboe volgt hen daarbij. Alle prachtige foto’s die bij de blogs getoond worden zijn gemaakt door Adri tijdens zijn avontuurlijke reizen…

foto adri de visser

Fotografie Adri de Visser

Adri en Regine de Visser, eigenaars van een TEAK-meubelzaak in Bussum (www.deteakspecialist.nl), verblijven enkele maanden per jaar in Afrika voor het uitoefenen van Adri’s grote passie: het fotograferen van wilde dieren. Hun liefde voor Afrika blijkt wel uit de prachtige foto’s die Adri maakt tijdens hun reizen.

Met hun volledig uitgeruste landrover trekken zij door de wildernis om te fotograferen en verblijven zij op plaatselijke campings. Die noodlottige avond keren zij zojuist terug van een gezellig avondje uit met een bevriend Belgisch echtpaar. Voor de poort van de camping worden zij overvallen door twee jongens met pistolen. Adri verzet zich en wordt van dichtbij neergeschoten. Vanaf dat moment zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn.

VECHTEN ALS EEN LEEUW
In het ziekenhuis van Nairobi vecht Adri voor zijn leven. Zijn vrouw Regine wijkt geen moment van zijn zijde. Naaste familie en vrienden vliegen inderhaast over naar Kenia om hen dag en nacht bij te staan. Een hele spannende tijd breekt aan waarbij men tussen hoop en vrees waakt aan het bed van Adri. Enkele operaties later is hij stabiel genoeg om met een ambulancetoestel te worden overgevlogen naar Nederland waar zijn behandeling zal worden voortgezet. Regine neemt haar intrek in het gastenverblijf van het ziekenhuis. Weer volgen er operaties voor Adri. Hij heeft een incomplete dwarslaesie en is vanaf zijn borst verlamd. De tijd moet uitwijzen in hoeverre herstel mogelijk zal zijn. Aan hem zal het niet liggen, want hij vecht als een leeuw. Met veel moeite oefent hij elke dag om steeds een beetje langer in een rolstoel te kunnen zitten. Hij krijgt een prothese in zijn linkeroog en ook krijgt hij een pacemaker om zijn hart te ondersteunen. Het is duidelijk dat een lange periode van revalideren voor hem ligt.

310315_363597553714601_1604464912_n[3]REVALIDEREN
Regine gaat ondertussen op zoek naar een goede revalidatiekliniek. De kliniek READE in Amsterdam geeft haar een goed gevoel en zij besluiten dat Adri hier gaat revalideren. Ook gaat zij op zoek naar woonruimte in Amsterdam om dicht bij haar man te kunnen zijn. Bij de warme Truusje uit Amsterdam vindt zij tijdelijk een geschikte plek om te gaan wonen.

Eindelijk op 31 januari, na wekenlang verblijf in het ziekenhuis, gaat Adri naar Amsterdam om te revalideren. Hij krijgt een mooie kamer met uitzicht op het Vondelpark. Er staat een intensief revalidatieprogramma op hem te wachten.

Regine wordt warm verwelkomd door haar hospita Truusje. Bij binnenkomst in haar kamer staat er een mooie bos bloemen op tafel, een pannetje soep op het fornuis en de koelkast is gevuld met lekkers. Zij pendelt op en neer door Amsterdam tussen de kliniek en haar nieuwe onderkomen.

Fotografie: Adri de Visser

Lees binnenkort het vervolg hier op Taboe