Toen mijn echtgenoot en ik trouwden, besloten we als afsluiting van ons feest een mooie lasershow te geven. We hadden een groepje jongelui opgetrommeld, in de volksmond ook wel nerds genoemd, om dit te verzorgen. Kosten noch moeite werden gespaard om onze lasershow tot een groot succes te maken. Nu, jaren later praten onze vrienden en familie nog na over dat prachtige schouwspel.

Maar wat is nu eigenlijk laserlicht en wat kan je ermee doen? Laserlicht is coherent licht. Coherent wil zeggen, dat het licht is wat gelijk aan elkaar is. Het licht heeft dus maar één golflengte en dus maar één kleur. Laserlicht is daardoor één kleur licht dat je kan bundelen in één straal. Er zijn meerdere kleuren laserlicht, meestal zien we rood en groen.

Laserlicht wordt op heel diverse manieren toegepast. Zo vertelde ik al over de lasershow, dit kennen we denk ik allemaal wel. Daarnaast vindt het zijn toepassing in de geneeskunde, denk bijvoorbeeld maar eens aan de oogcorrecties. Ook zijn er toepassingen op de huid, bijvoorbeeld om een tattoo te verwijderen. Naast medische doeleinden, kun je laserlicht ook gebruiken als waterpas, als aanwijsstokje en voor het maken van hologrammen.

BIJZONDERE ONTDEKKING
Maar nu ga ik het hebben over een zeer speciale toepassing van laserlicht. Dit voorbeeld is nog niet of nauwelijks bekend in de wereld en heeft zijn oorsprong in Rusland. Dr. Peter Gariaev deed in de eerste jaren van dit millennium een zeer bijzondere ontdekking.

Hij scheen met een laser op een groepje salamander embryo’s die hij in een laboratorium-opstelling had geplaatst. Het licht van de laser werd door de salamander-embryo’s gericht op een groepje kikker-embryo’s. En wat gebeurde er? De kikker-embryo’s veranderden in salamander-embryo’s. Hij ontdekte dat door het beschijnen met laserlicht, het DNA, de bouwstenen en blauwdruk van alles wat leeft, ging veranderen. Het DNA ging zich hergroeperen en zo konden de embryo’s van de kikkers veranderen in embryo’s van salamanders.

Dit was echter nog maar het begin. Hij wilde met zijn ontdekkingen een methode ontwikkelen om mensen te genezen van allerlei ziekten. Zo had hij een wat oudere vrouw in behandeling, die diabetes had. Ze kreeg met laser beschenen bloed van haar kleinzoon ingespoten. Het DNA van de kleinzoon was nog jong en gezond. Het was de bedoeling dat haar lichaam weer zelf insuline zou gaan aanmaken na de behandeling, maar er gebeurde nog iets heel bijzonders. Naast dat de vrouw weer insuline ging aanmaken, kreeg ze ook opnieuw tanden. Ze klaagde over pijn in haar kaken. Ze had al lang geen tanden meer in haar mond en had een kunstgebit. Na een bezoekje aan de tandarts, bleek de dame in kwestie, nieuwe tanden te krijgen.

HERGROEPEREN VAN DNA DOOR LASERLICHT
Blijkbaar is het schijnen van laserlicht door cellen of door DNA, een trigger voor het DNA om zich opnieuw te gaan groeperen. Doordat het DNA van haar kleinzoon een code had voor het ontwikkelen van tanden, kreeg zij ook nieuwe tanden.

De onderzoeken van dr. Peter Gariaev zijn gestopt, hij werd ontslagen en kon zijn werk helaas niet voortzetten.  Lasers blijven leuk speelgoed, het gaat er alleen wel om WIE ermee speelt.