Enkele weken na het schrijven van het verhaal van Bryan voor Taboe, brengen zijn ouders en zusje een bezoek aan de praktijk van Bénazir voor een reading. Zij hopen, door contact te leggen met Bryan, meer duidelijkheid te krijgen over de wijze waarop hij is overleden. Het gezin is verwachtingsvol en enigszins gespannen, wat natuurlijk heel logisch is.

Na een lekker kopje koffie begint Bénazir te vertellen. Ze heeft de hele dag al bezoek van een entiteit, een jongen. Hij vertelt dat zijn ouders en zus die middag op bezoek komen en dat hij wil dat Bénazir het hele verhaal kent. Echter deze jongen ziet er anders uit dan de foto van Bryan die zij gekregen heeft. Als ze aan hem vraagt wie hij is, blijkt het wel Bryan te zijn maar hij laat zich zien als iemand met langer haar. Entiteiten laten zich vaak zien in een fase van hun leven waarin ze zich prettig voelden, zo ook Bryan. Toen hij nog bij zijn ouders thuis woonde, bleek hij langer haar te hebben.

PUZZELSTUKJES
Tijdens de reading is Bryan steeds in de nabijheid van zijn ouders en zusje en hij is duidelijk opgewonden en blij. Hij benadrukt dat hij het belangrijk vindt dat er vandaag puzzelstukjes op hun plek zullen vallen. Bénazir vertelt dat Bryan tegen haar zegt dat zijn moeder lekker ontspannen mag gaan zitten, want ze zit helemaal op het puntje van de bank. Tegen zijn zus Lisa zegt hij dat ze meer moet lachen en van het leven gaan genieten en dat hij het fijn vindt dat ze zijn kamer nu heeft.

Bénazir vraagt of ze vragen aan Bryan willen stellen. Het gezin zit met veel vragen omtrent de raadselachtige dood van Bryan. Ze willen weten wie er de avond van zijn dood bij hem waren. Hij antwoordt dat hij met twee vrouwen en één man was. Eén van de vrouwen was zijn vriendin, de andere vrouw kende hij ook. De man had hij vaker gezien en hij beschrijft het uiterlijk van de man. Hij vertelt wat de relatie tussen de drie aanwezigen was.

Die avond ontstond er ruzie in de flat en Bryan werd flink geslagen. In paniek heeft hij de deur van de flat ingetrapt om naar de galerij te vluchten. Daar heeft hij nog meer klappen gekregen en hij is toen over de balustrade geschopt. Hij benadrukt met klem dat hij absoluut niet zelf is gesprongen. De ouders en Lisa reageren niet verbaasd, ze wisten in hun hart al lang dat Bryan zichzelf nooit van het leven zou beroven.

COMMUNICEREN MET BRYAN
Bénazir vraagt of ze contact willen maken met Bryan. Lisa geeft aan liever toe te kijken om te zien hoe haar ouders reageren. Moeder Silvia wil heel graag contact met haar zoon en Bénazir brengt hen met elkaar in contact. Silvia voelt dat er een zachte koude stroom door haar handen gaat. Op deze manier kan ze met hem communiceren. Ook voelt ze een koude streling langs haar wang en Bénazir vertelt dat Bryan enorm emotioneel is en haar wang streelt. Muisstil zit Silvia in de stoel om maar niets te missen van wat ze voelt. Ze kan hem vragen stellen en krijgt antwoord. Ze ervaart het als heel bijzonder.

Even later legt vader Peter contact met zijn zoon. Ook hij voelt de koude stroom door zijn vingers glijden. Hij merkt dat zijn schoot heel koud wordt en dat blijkt te kloppen, want Bryan is bij hem op schoot gekropen en omhelst zijn vader. Ook Peter krijgt antwoord op de vragen die hij stelt. Het is mooi om te zien hoe de ouders kunnen communiceren met hun kind.

Bénazir ziet dat vooral Lisa en moeder Silvia nog veel woede bij zich dragen vanwege het onrecht wat Bryan en hen is aangedaan. Zij vertelt dat de personen die met zijn dood te maken hebben een leven leiden waar niemand jaloers op hoeft te zijn. Door hun handelen en hun verleden hebben zij voor zichzelf een omgeving gecreëerd waar zij zelf mee zullen moeten dealen. Zij creëerden hun eigen demonen…

ALTIJD IN DE BUURT
Bénazir merkt op dat er op bescheiden afstand een oudere dame staat toe te kijken. Ze omschrijft hoe de dame er uitziet en Peter herkent zijn onlangs overleden moeder hierin. Bryan vertelt aan Bénazir dat hij zijn oma heeft meegenomen naar de reading, omdat hij weet dat ze oma missen. Peter legt ook contact met zijn moeder en kan ook aan haar vragen stellen.

Na een bijzondere middag worden oma en Bryan bedankt voor hun komst; deze geven aan dat ze altijd in de buurt zullen zijn. Met deze wetenschap keren Silvia, Peter en Lisa weer huiswaarts. Ze hebben de antwoorden gekregen die zij zochten.

Enkele dagen na de reading bel ik met Silvia om te vragen hoe het met hen gaat. Ze vertelt dat ze zich rustiger voelen. Het gemis om Bryan zal altijd blijven, maar er is nu meer duidelijkheid. De tijd zal leren of er gerechtigheid komt…