Hoop op nieuw LEVEN.

Hoop op nieuw leven krijg je als het steeds beter gaat. Het gevoel dat je krijgt als je de rolstoel minder gebruikt, zelfs de traplift niet meer nodig hebt om naar boven te gaan, geeft zoveel kracht en blijheid, dat je enthousiast wordt met je lichaam en geest. We zijn inmiddels verhuisd. Een huis volledig aan de wensen die we hadden. Fijn voelt het aan voor het hele gezin.

Toch kwam er als donderslag bij heldere hemel een uitslag waar ik niet op gerekend had. Doordat rugklachten bij de fysiotherapeut niet minder werden, bleek na controle in het ziekenhuis dat de kanker uit 2007 zich uitgezaaid had in mijn lever en rond de buikaorta. Een nieuwe reeks behandelingen met chemo lag in het vooruitzicht. Anderhalf jaar heb ik gekuurd in een Nederlands ziekenhuis, waarna ik er voor gekozen heb, om de behandelingen voort te zetten in een Duits ziekenhuis in Krefeld-Hüls. Dit Duitse ziekenhuis telt mij meer als persoon ten opzichte van de behandeling in het Nederlandse ziekenhuis. Ook zijn de behandelingen uitgebreider, wordt er meer gelet op de voeding, kun je deelnemen aan sport en zijn er de zogenaamde hyperthermie behandelingen. Het is wel iets verder rijden en je bent bijna de hele week onder de pannen daar in het ziekenhuis. Natuurlijk ben ik verder van huis van mijn vrouw en kinderen. Natuurlijk mis je ze elke dag, maar deze behandeling geeft mij een goed gevoel. En dat sterkt mij in de behandelingen. Ik ga beter worden.