“Pim, wil je eens extra lief zijn voor mama strakjes?” Met deze woorden is mijn hel begonnen. Als achtjarig jongetje wil je niets liever dan dat je lief gevonden wordt door mama en dan ben je bereid om vaak dingen te doen waarvan je achteraf pas weet en voelt dat het niet juist is.

We woonden in een normale eengezinswoning in een klein dorpje en waren zo op het oog een burgerlijk, degelijk en normaal ogend gezin. Vader, moeder en drie kinderen. Ik ben de oudste van het stel en voel me nog steeds erg verantwoordelijk voor mijn twee zusjes. We werden streng gelovig opgevoed en dagelijks werd er ook uit de bijbel voorgelezen.
Op jonge leeftijd werd ons al verteld dat ons gezin erg speciaal was en we daardoor speciale dingen met elkaar mochten doen. Maar omdat we zo bijzonder waren, mochten we het niet aan anderen doorvertellen, omdat ze misschien wel jaloers zouden worden. We hadden een speciale band met God en daarom mochten wij extra lief zijn naar elkaar. Zondag was de dag van de Heer en dus op die dag mochten wij van onze lieve Heer ook aandacht aan elkaar besteden. Papa had een speciale band met mijn zusjes, een tweeling van vier jaar en ik mocht mama extra aandacht geven als achtjarige knul. Papa en mama zorgden zo goed voor ons de hele week, dus was het logisch dat wij op de dag van de Heer hun daarvoor beloonden.

EXTRA AANDACHT
Na het avondeten gingen de gordijnen dicht en ontdeden we ons van alle kleding. In de woonkamer ging papa liggen op de bank en mijn zusjes moesten hem dan strelen over zijn lichaam. Ik weet nog goed dat papa een erectie kreeg en mama toen zei: “Kijk Pim, dat krijg jij ook hoor en ik zorg daarvoor. “ Als klein jongetje vond ik het allesbehalve prettig om te zien en van binnen ontstond er ook een lichte paniek die ik niet kon uiten. Het was extra-aandacht-dag en de Heer had ons ervoor uitgekozen. Ik was op de andere bank druk bezig met mijn moeder te strelen en haar hand leidde mijn hand naar haar  intieme plekken. Ze maakte geluiden die ik niet kon verklaren, maar ik kon wel merken dat ze het prettig vond. En daar ging het om: extra aandacht voor papa en mama. Als we klaar waren kregen we chocolademelk en dan naar bed. Papa en mama gingen ook vroeg naar bed, maar uit hun slaapkamer kwamen nog lange tijd allerlei geluiden.

MEER VERWACHT VAN MIJ
Naarmate ik ouder werd, werd er ook meer aandacht van mij verwacht. Maar ook mama begon bepaalde aandacht aan mij te besteden. Ik moet zeggen dat de manier zoals ze mij dan streelde en kuste  vaak wel heel erg prettig was en ik genoot er ook van. Mama en ik verhuisden naar de slaapkamer en dat vonden we beide veel prettiger. Papa bleef beneden met de meiden. Toen ik tien jaar was had ik een alles-erop-relatie met mijn moeder en ik voelde mij een hele vent. Ik vond het wel moeilijk als papa mijn moeder aanraakte, want ik zag haar sinds de eerste penetratie als een soort van mijn eigendom. Ik ging me daardoor steeds meer verzetten tegen hem en maakte opmerkingen dat hij de meiden had en ik mama.

NIET ZO GEBRUIKELIJK
Tijdens een schoolvakantie vroeg mijn neef of ik het leuk vond om te komen logeren. We waren een zeer gesloten gezin en de enige contacten die ik had, waren die van de kerk en van de  familie. Het zou mijn eerste logeerpartij worden en ik verheugde mij erop. Het was hartstikke gezellig en mijn neef Timo vroeg of ik nog een nachtje wilde blijven. Ik wilde heel erg graag, maar toen ik hoorde dat het de volgende zondag was, versprak ik me en zei dat het extra-aandacht-dag was. Timo keek me verbaasd aan en wist absoluut niet wat ik bedoelde. Ik was in de veronderstelling dat het bij Timo ook zo ging. Voorzichtig liet ik los dat we dan onze papa en mama extra aandacht gaven. Timo keek me aan alsof hij vuur zag branden en toen besefte ik dat wat wij deden niet zo gebruikelijk was.

NOOIT MEER NAAR HUIS
Mijn tante en oom vingen het gesprek op en op een tactische manier werd ik uitgehoord. Wat er toen gebeurde ging zo snel, dat ik me soms nauwelijks voor kan stellen dat het me overkomen is. Ik ben nooit meer teruggegaan naar huis. Mijn oom en tante reden zonder mij naar ons huis en kwamen heel erg geëmotioneerd terug. Ze vertelden me dat ik hier een tijdje zou blijven wonen. Vele gesprekken volgden met mijn oom, tante en diverse hulpverleners. Binnen een week kwamen ook mijn zusjes bij ons wonen en na een maand kreeg ik te horen dat ik nooit meer naar huis zou gaan.

Ik miste mijn ouders en vooral mijn moeder. Het extra aandacht geven en ook ontvangen vond ik erg fijn en ik snapte niet dat iedereen daar zo’n ophef over maakte. Met mijn zusjes ging het ook niet goed, maar die hadden andere aandacht van papa gekregen. Na een aantal weken mochten we mijn ouders zien in een kantoor onder begeleiding van een vrouw. Ze mochten ons niet eens aanraken en dat vond ik zo jammer. Ik miste de geur van mama en haar zachte huid.

Mijn ouders werden uit de ouderlijke macht ontzet en ik groeide op bij mijn oom en tante. Een druk gezin, want zij hadden ook drie kinderen. Sporadisch zagen wij onze ouders nog en ik ging van de ene hulpverlener naar de andere.

ECHT GELUKKIG
Nu ben ik dertig jaar en kijk ik terug op mijn leven. Ik kan alleen maar zeggen dat ik echt gelukkig was tijdens de jaren naast mijn moeder. Ik begrijp dat ze mij dingen heeft laten doen die een kind niet mag doen, maar ik genoot ervan. Ik heb niemand ooit verteld dat ik het zelf erg prettig vond, de intieme relatie met mijn moeder, want ik heb inmiddels geleerd dat je niet alles moet vertellen wat je denkt.

Ik had een seksuele relatie met mijn moeder, maar ik genoot ervan!