Toen Flip werd geboren hadden we niet kunnen denken dat we zo’n zoektocht aan moesten gaan. Na een moeilijke geboorte en een week aan de antibiotica in het ziekenhuis, mocht Flip mee naar huis. Hij huilde veel en ondanks alle goede raad werd het erger. Hij kreeg borstvoeding maar groeide niet goed en weigerde soms te drinken. Druppeltjes tegen darmkrampjes, inbakeren, uren rondlopen en op ons slapen deden niets. Na de verhuizing ging het nog slechter. We hebben vaak bij de huisarts gezeten die ons doorstuurde naar de kinderarts.

VAN HOT NAAR HER
Als last minute oplossing gingen we naar een Chinese arts. Zij wist te vertellen dat Flip niet tegen borstvoeding kon, althans niet tegen voedingsmiddelen die ik at. We zijn hypoallergene melk gaan geven en gestopt met bijvoeding. Het ging iets beter. Maar het was drie stappen vooruit en dan vier terug. Alle voedingsmiddelen werden getest met een biotensor en zo bleek waar Flip niet tegen kon. Het was geen allergie maar een intolerantie. Na een tocht door het ziekenhuis werd niets gevonden. We zijn ook naar een osteopaat geweest en toen bleken er wervels, door de moeilijke geboorte, vast te zitten. Misschien was dat de oplossing?

JELLE
We gingen inmiddels voor baby twee: Jelle. Ondanks de voorbereiding kwamen we in een vreselijke toestand terecht. Jelle huilde veel, reageerde op de borstvoeding en ging ook aan hypoallergene voeding. We bezochten de huisarts veel en zijn overgestapt op voeding voor allergische kinderen en refluxmedicijnen. Niets hielp. We kwamen bij het ziekenhuis terecht en werden door de onderzoeksmolen gehaald. Daar besloten ze dat het misschien aan onze spanning lag (gespannen waren we inmiddels wel!) Gesprekken met een psycholoog, die vond dat wij het goed deden, steunden ons.

Omdat Jelle niet dronk gingen we naar een prelogopedist (kijkt naar problematiek van kinderen met eten en drinken voordat zij gaan spreken. Red.) Jelle dronk niet maar waarom werd niet duidelijk. Een bezoekje aan een homeopaat leverde veel drankjes op maar geen resultaat. Jelle zat onder de uitslag.

REINIGING
Wanhopig werden we! Slapen deden we met zijn vieren in één bed. Tot een goede vriendin mij in januari 2011 belde. Ze zei dat ik moest schrijven naar Benazir. Nooit van gehoord! Maar dezelfde dag alles besproken met mijn man en geschreven. In het eerste contact met Benazir was ze direct: voedselintolerantie daar kon ze niets mee. Het nieuws was dat we ongewenste bezoekers in ons huis hadden, in de vorm van entiteiten, en de kinderen er last van hadden. We woonden in een zogenaamd spookhuis. We besloten om ons huis te laten reinigen.

VRIJWEL ALLES ETEN
Tijdens de reiniging vertelde Benazir hoeveel energie het kost om te wonen in een spookhuis. Na de reiniging ging het slapen beter en konden de kinderen meer eten. Flip ging met sprongen vooruit en zijn huid verbeterde. Jelle kon beginnen aan vast voedsel. Binnen twee maanden mocht Flip op het kinderdagverblijf fruit eten. De voedingsmiddelenlijst die mee ging naar de basisschool kon weg. Hoewel we het nauwelijks konden geloven bleek in de maanden daarna dat Flip alles kon eten. Hij hoefde geen snoepdoosje mee naar verjaardagen of naar school. Een mooi moment was dat we Zwarte Piet tegen kwamen op straat en Flip pepernoten mocht. Wij stonden erbij met tranen.

Het gaat goed met onze jongens. Er is te leven met voedselintolerantie maar het is een stuk leuker en gezelliger zonder!!