Er ontstaat vaak verwarring over spiritualiteit door de vele verschillende visies hierop. Arja en Bénazir zijn beiden werkzaam op dit gebied bij Team Bénazir en geven lezingen en workshops. Zij geven antwoorden op vragen die met spiritualiteit te maken hebben en maken daarbij gebruik van de drie P-tjes: psychologie, pedagogie en parapsychologie.

WAT ZIJN ENTITEITEN?
Entiteiten betekent letterlijk: iets wat een bestaan heeft. Wij spreken over entiteiten als het gaat om energieën uit de andere wereld. In de volksmond noemen mensen het geesten, spoken, engelen, gidsen, demonen, enzovoorts. Entiteiten zijn in twee groepen te verdelen: witte- en zwarte entiteiten. Onder witte entiteiten verstaan we alles van die andere wereld wat goed is en ook prettig aanvoelt. Je moet dan denken aan gidsen, engelen, maar ook aan overleden familieleden die in het in het licht zitten en af en toe een kijkje komen nemen.

Zwarte entiteiten zijn een ander verhaal, zij voelen niet prettig aan. Zwarte entiteiten zijn er in diverse gradaties, sterktes en manifestaties. De lichtste vorm – om het zomaar te noemen – zijn de dolende zielen. Dat zijn mensen die plotseling uit het leven zijn gerukt en vaak niet beseffen dat ze dood zijn. Maar ook mensen die op een bepaalde manier geen afscheid kunnen nemen van het leven en daardoor aardgebonden zijn. Dit zijn entiteiten waar je over het algemeen niet veel ‘last’ van hoeft te hebben, behalve als er tientallen aanwezig zijn. Dan kan er zeker een onrustige situatie ontstaan. De ergste vorm zijn de zogenaamde demonen. Die hebben maar één doel voor ogen en dat is vernietiging. Wij noemen ze liever heftige zwarte entiteiten.

WAT DOEN ZE EN WAAR HALEN ZE HUN ENERGIE VANDAAN?
Heftige zwarte entiteiten hebben een voorkeur voor pure, zuivere energie en die halen ze bij levende wezens vandaan. Kinderen zijn daarom vaak het doelwit omdat zij puurheid en zuiverheid bezitten.

Een kind dat als het ware leeggezogen wordt door zwarte entiteiten, is vaak lusteloos en moe en heeft meestal ook maag- en buikklachten. Ze zuigen de energie op via de zonnevlecht, dat is een plek die zit ter hoogte van de maag. Het is ook de plek waar de menselijke batterij zit en daardoor treden er ook onverklaarbare vermoeidheidsklachten op. Tegelijkertijd ontladen de entiteiten hun negatieve energie in het kind, waardoor het kind stemmingswisselingen laat zien. Zomaar uit het niets kan een kind omslaan qua gedrag, zonder dat er een aanwijsbare aanleiding voor is. Het kind is dan niet tot moeilijk benaderbaar. Je ziet dan duidelijk dat het kind niet zichzelf is en het lijkt alsof er iets bezit van het kind heeft genomen. De zwarte entiteiten werken dan door het kind heen, waardoor het kind agressief gedrag vertoont en soms van alles wil vernietigen.

STEMMEN
Soms krijgt het kind ook opdrachten via stemmen, waardoor er vaak gedacht wordt aan een psychische stoornis. De opdrachten kunnen zeer uiteenlopend zijn en soms ook zo schokkend, dat men niet begrijpt dat een kind tot zulke dingen in staat is. Heftige zwarte entiteiten kunnen zich op diverse manieren manifesteren en in principe kunnen ze iedere gedaante aannemen die ze maar willen. Bij kinderen manifesteren ze zich vaak als een kind, maar dan wel een dominant kind. Het geeft dan opdrachten en als deze niet uitgevoerd worden volgt er vaak fysiek geweld. Bij het kind veroorzaken ze dan bijvoorbeeld blauwe plekken of krassen.

KOMEN ENTITEITEN BINNEN DOOR RAMEN EN DEUREN?
Entiteiten komen binnen door een zogenaamd etherisch venster. Dit hoeft geen raam of deur te zijn, het kan ook een plek zijn midden in de kamer. Elk huis heeft een etherisch venster. Door een filter op het venster te plaatsen, wordt het voor zwarte entiteiten moeilijker om naar binnen te komen. Witte entiteiten kunnen altijd in het huis, omdat zij een taak hebben zoals het zorgen voor bescherming van de personen. Maar het kunnen ook overleden dierbaren zijn die even een kijkje komen nemen.

Als er een filter op het etherisch venster is geplaatst en het venster ‘schoon’ is, voelt de plek waar het venster zit krachtig aan. Als je in het venster gaat staan, voel je de energie door je lichaam stromen en kun je een gevoel van warmte of tintelingen waarnemen. Door daar te gaan staan kun je je opladen en je energieniveau verhogen. Velen gebruiken dat als rustpuntje om even bij te komen van een zware dag bijvoorbeeld.

Het filter is niet bestand tegen ‘satanische’ rituelen, dan kan er een gat ontstaan. Als dat gebeurt, moet het filter na een reinigingsritueel opnieuw worden aangebracht.

HOE WORDT MIJN HUIS GOED GEREINIGD?
Het reinigen van een huis is een vak apart. Zelf met een takje salie of wierook door een huis heen wandelen, werkt eerder averechts. Als je een blindedarmontsteking hebt, dan wil je dat een professional je opereert: een chirurg. Laat het reinigen van een huis daarom ook over aan een professional.

Het reinigen van een huis kost tijd. Als iemand binnen een tijdsbestek van vier uur klaar is met het reinigen van een woning, dan kun je gerust zeggen dat het niet zorgvuldig gedaan is. Na het ontdoen van entiteiten moet het huis ook afgesloten worden. Dit gebeurt door een filter op het etherisch venster te plaatsen. Als men niet weet wat een etherisch venster is, kan men het huis ook niet afsluiten. Het huis loopt binnen de kortste keren weer vol. Het op afstand reinigen van een woning is dus nooit effectief, laat staan dat men de woning afsluit. Niet iedereen die een entiteit kan zien, kan ook daadwerkelijk een huis reinigen. Er is kennis en ervaring voor nodig. Men onderschat vaak de consequenties van het experimenteren met een huisreiniging en denkt ‘wat ik niet kan zien kan ook niet veel betekenen’. Maar je kunt te maken hebben met enorme krachten die veel schade kunnen aanbrengen.

WAT IS ENERGETISCH REINIGEN?
Energetisch reinigen van een huis is het ontdoen van emoties die in een huis opgeslagen zitten. Als mensen in een huis wonen waar veel emoties zoals verdriet, angst en woede heersen, dan kan dit voor een bepaalde sfeer zorgen. Het huis voelt dan ’zwaar’aan. Dat merk je aan de onprettige sfeer in een huis. Maar ook aan fysieke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn en slaapproblemen , die zowel bij kinderen als volwassenen kunnen ontstaan. Menselijke emoties zijn soms zo krachtig dat ze vaak een heftiger effect op een woning kunnen hebben dan entiteiten. Energetisch reinigen kan op diverse manier gebeuren, maar nooit op afstand, zoals sommige mediums wel beweren in hun advertentie. Als het huis is gereinigd , zul je het verschil ook voelen. Dat kan door de energiekanalen die zijn aangebracht of door de sfeer die is veranderd.

KAN IK MIJN HUIS REINIGEN MET SALIE?
Salie is een onderdeel van een eeuwenoud Indiaans ritueel. Als je daarnaast de andere onderdelen van het ritueel ook op de juiste wijze toepast, kun je zeker het huis reinigen met salie. Pas je de gebruiken niet toe, dan zal het averechts werken. Heel even zal er rust zijn, maar daarna zal er juist nog meer onrust ontstaan. Helaas wordt er vaak geadviseerd om met een takje salie door het huis heen te lopen, maar mensen kunnen vaak niet eens waarnemen wat er in het huis ronddoolt. Als je te maken hebt met heftige entiteiten, dan zullen deze juist getart worden met alle gevolgen van dien.