Angst voor de dood is iets wat helaas bij de meeste mensen nog heel sterk aanwezig is. Ik weet uit ervaring dat dit niet echt nodig is en wil dan ook heel graag bij zoveel mogelijk mensen deze angst proberen weg te nemen. Maar hoe weet ik dat dan?

DE DOOD BESTAAT NIET ECHT
Iedereen heeft jeugdherinneringen. Ik natuurlijk ook, maar die van mij gaan eigenlijk een heel stuk verder terug en deze wil ik hier graag met jullie delen. Ik kan me namelijk nog heel helder herinneren waar ik was voordat ik in dit lichaam kwam. Want we zijn niet ons lichaam, maar een ziel ín een lichaam. Het is als het ware ons prachtige voertuig hier op aarde waarmee we al onze aardse ervaringen kunnen beleven die we als ziel willen meemaken. Door deze herinneringen en allerlei bijzondere ervaringen, weet ik ook dat de dood niet echt bestaat. Het is eigenlijk niets anders dan de overgang naar een andere dimensie. Je gaat als het ware weer terug naar de plek waar je eigenlijk vandaan komt. Je gaat weer naar Huis.

LICHT
Op het moment dat jij je als ziel gaat losmaken van je lichaam, voel je je steeds lichter en lichter worden en als vanzelf zul je het dan verlaten. Dit geeft een enorm bevrijdend gevoel. Het is net zoiets als het uittrekken van een veel te krappe schoen. Dan kijk je eens om je heen en meestal zie je dan een soort van licht. Wanneer je dit licht eenmaal gezien hebt, dan word je er als een magneet naartoe getrokken en kom je in een soort tunnel terecht. Eenmaal in deze tunnel ga je plotseling met een enorme vaart vooruit. Je ziet dan ook het licht steeds groter en groter worden.

THUIS
Dit licht is de energietrilling van Thuis. Daarom word je er ook vanzelf naartoe getrokken. De reis door de tunnel is nodig om het lage trillingsniveau dat je op aarde had, weer te verhogen en aan te passen aan de energietrilling van Thuis. Eenmaal aan het einde van de tunnel aangekomen zie je alleen nog maar het licht. Het is zeg maar de ingang naar Huis. Je voelt een enorme drang om in dit licht te stappen en op het moment dat je dit doet, word je meteen weer helemaal herenigd met je Hogere Zelf.

Dit is het deel van jouw zielsenergie dat Thuis achter was gebleven. Jouw zielsenergie is namelijk zo groot dat deze nooit helemaal in een menselijk lichaam past. Een groot deel ervan blijft daarom Thuis. Dus als je in het licht bent gestapt, ben je als ziel weer helemaal compleet.

Dit is een geweldig mooie ervaring die ik heb mogen herbeleven en die ik iedereen toewens. Want als je als mens dit gevoel maar voor een paar seconde zou kunnen ervaren, dan zou er echt niemand meer bang hoeven te zijn voor de dood.

Het is eigenlijk niets anders dan de terugkeer naar Huis……

Marie-Claire van der Bruggen