Wat zou jij doen als er een natuurmiddel bestaat dat kankercellen zou verminderen? En dat ook helpt tegen eczeem, astma, chronische pijn, parkinson, depressie en wratten en ga zo maar door; de lijst is oneindig. Ga je daar voor ? Of neem jij dat hele pakket aan pillen dat je dokter jou voorschrijft? Wat kies jij: de natuur of de farmaceutische manier?

Bovendien, momenteel een zeer actueel onderwerp, de kosten van gezondheidszorg rijzen de pan uit. Het is zaak de mensen te leren zichzelf te helpen, zodat ze minder afhankelijk zijn van die dure zorg.

WIETOLIE
Cannabinoïden, de actieve bestanddelen van marihuana (oftewel cannabis), voorkomen tumoren en vernietigen kankercellen. In 2003 werd een studie gepubliceerd in Nature Reviews Cancer waarin een historische en gedetailleerde uitleg wordt gegeven hoe THC (tetrahydrocannabinol), de werkzame stof in hennep, en natuurlijke cannabinoïden kankercellen vernietigen, maar normale cellen sparen.

Manuel Guzmán uit Madrid ondervond dat cannabinoïden tumoren voorkomen. Reactiepaden van de tumor worden omgevormd waardoor de groei stopt en de tumorcellen afsterven. Daarnaast wordt de groei van bloedvaten naar de tumor stopgezet. Volgens Dr. Ethan Russo, een neuroloog en een autoriteit op het gebied van medicinale cannabis, is de Guzman-studie zeer belangrijk. “Kanker komt voor omdat cellen onsterfelijk worden; ze reageren niet meer op signalen om te stoppen met groeien. Normaliter sterven cellen op commando af. Dit proces wordt apoptose genoemd, of geprogrammeerde celdood. Het proces werkt niet meer bij tumoren. THC stimuleert apoptose, zodat gliomen, leukemieën en melanomen verdwijnen.”

Cannabinoïden kunnen dus zeer goed gebruikt worden tegen kanker. Ze worden getolereerd door het lichaam en produceren niet de giftige bijwerkingen van een conventionele chemotherapie.

1 – Wietolie werkt tumorgroei-vertragend.

2 – Wietolie reduceert pijn, zodat minder of geen morfine nodig is.

3 – Wietolie reduceert de bijwerkingen van chemo of bestralingen.

4 – De patiënt slaapt goed, behoudt zijn eetlust én zijn goede humeur.

Wietolie is goedkoop te produceren, iedereen kan het maken, het valt daarom moeilijk te patenteren, volgens mij dus het ideale volksmedicijn. Dat is dan ook de reden dat wietolie nog niet op grote schaal als medicijn op de markt verschijnt. Omdat men het niet kan patenteren, is het niet interessant voor de farmaceutische industrie: ze kunnen er geen geld mee verdienen…

HET NIEUWE VOLKSMEDICIJN?
Het sap is makkelijk te maken, want kant-en-klare sapmachines (ook wel juicers genaamd) zijn overal te koop. Koop wel een goede, want hennepbladen zijn behoorlijk taai. Eén klein glaasje sap staat al bol van de cannabinoïden, die niet alleen kankercellen te lijf gaan, maar o.a. ook als ontstekingremmers en als antioxidanten werken. Ze hebben geen enkele bijwerking en zijn dus ook niet geestverruimend of verslavend.

Ook van de geconcentreerde wietolie is maar weinig per dag nodig om het middel zijn werk te laten doen, en in de meeste gevallen is het resultaat direct voelbaar.

Let wel: er is een verschil tussen olie van hennepzaad en hennepblad. Hennepzaadolie is overal verkrijgbaar en heeft een zeer laag thc-gehalte. De hennepbladolie, waar het hier om gaat, is niet legaal verkrijgbaar. Op internet circuleren tal van filmpjes hoe olie van hennepblad (wietolie) gemaakt kan worden. Zelfs voor kankerpatiënten die door de reguliere medische zorg al opgegeven zijn, is er nog hoop door het gebruik van cannabis.

Wordt wietolie het nieuwe volksmedicijn? Wie zal het zeggen.

Bekijk hier de trailer van Rick Simson op YouTube, “Run form the Cure” waar Rick Simson te zien is die mensen genas van allerlei kwalen waaronder kanker met pure wietolie.

Bron: Rense.com, warriors for health

Over de auteur
Ik ben de auteur van het Blog Gezond en Gelukkig zijn en gepassioneerd om mensen te helpen om een gezonde en energieke levensstijl te creëren! Na vele jaren van beoefenen, met vallen en opstaan, heb ik mogen ervaren hoe belangrijk de relatie tussen lichaam en geest is en het belang van gezonde voeding. Op dit nieuwe platform ga ik hierover vertellen.

Nico Waiboer, Gezondheidscoach