Marjolein komt er achter dat haar man zich op een datingsite heeft laten inschrijven en een relatie aan is gegaan met haar eigen vriendin.

In de stad ontmoet ik mijn oude schoolvriendin Gerda en we raken aan de praat. Het klikt enorm en we besluiten om ergens een kopje koffie te gaan drinken. Ik vertel dat ik getrouwd ben en drie kinderen heb, zij is een half jaar geleden gescheiden. Omdat ik zelf niets spannends te vertellen heb en meer een luisteraar ben, laat ik haar lekker vertellen. Ze is sinds kort tot over haar oren verliefd op een zeer sportieve man en moet dit duidelijk even delen. Ze kent hem via een datingsite. Na een uurtje gaan we uit elkaar en beloven elkaar zeker te bellen omdat we het allebei erg gezellig vonden.

DATE
Twee keer per week spreken Gerda en ik elkaar en ze deelt alle details met me over haar nieuwe liefde. Ik vind het aandoenlijk dat een vrouw van 39 jaar zich plotseling voelt en gedraagt als een puber van 16 jaar. Vanavond heeft ze een date en op het laatste moment wordt haar oppas ziek. Gerda is enorm verdrietig en ik besluit om op te passen. Mijn man Dirk is vanavond ook thuis, dus met z’n tweetjes kunnen we de vijf kinderen zeker vermaken. Om 17.00 uur wordt ik gebeld door mijn man met de mededeling dat hij moet overwerken en niet naar huis komt. Ik ben erg teleurgesteld, want ik had op zijn hulp gerekend. Maar ja, hij heeft een erg drukke baan en is een zeer verantwoordelijk persoon die niet op een uurtje extra werken kijkt. Ach, ik kan de kids ook wel alleen vermaken.

ZORGEN
Gerda’s kinderen blijven slapen en de volgende ochtend breng ik ze naar haar toe. In geuren en kleuren vertelt ze hoe de date was en je kunt duidelijk zien dat ze helemaal “in love” is. Deze date krijgt een vervolg en de relatie wordt steeds serieuzer, volgens Gerda. Het is een lieve man en dat gun ik haar enorm. Mijn thuissituatie is inmiddels drastisch aan het veranderen en Dirk is nog maar heel erg weinig thuis. Het bedrijf slokt hem helemaal op en als hij thuis is, is hij zo moe dat hij zijn rust hard nodig heeft. Ik merk wel dat we steeds verder uit elkaar groeien en het baart me zorgen. Ik hou me voor dat we straks tijdens de zomervakantie wel weer naar elkaar toe zullen groeien.

NIEUWE VLAM IS MIJN MAN!
“Kom je even een gezellig bakkie doen?” vraagt Gerda en ik wandel gezellig met haar mee, niet wetende dat deze dag een enorme ommekeer teweeg zal brengen in mijn leven. Terwijl we gezellig in de keuken kletsen, haalt Gerda uit haar portemonnaie een foto van haar nieuwe liefde Jan. Ze schuift me deze toe en ik verstijf bij het zien van de foto. Mijn mond valt open en ik trek helemaal wit weg. Gerda ziet het en kijkt zorgelijk naar me. “Wat is er, ken je hem?” En of ik hem ken! De nieuwe vlam van Gerda is mijn man Dirk. Dirk, waar ik maar liefst 12 jaar mee bent getrouwd. Een schuchter knikje richting Gerda is het enige wat ik nu kan doen. Met een zacht stemmetje zegt Gerda: “Aan je reactie te zien is er wel iets vervelends aan de hand.” Ik vertel haar dat deze man, waar zij zo stapelgek op is, de man is waar ik getrouwd mee ben en drie prachtige kinderen mee heb. Gerda is net zo geshockeerd als ik en we staren elkaar aan.

Die lieve, zorgzame Jan is een vuile leugenaar. De  boosheid die bij mij nog verborgen is, laat Gerda duidelijk zien. Ik ben slechts verdrietig en weet niet hoe het nu verder moet met de kinderen. Het is een chaos in mijn hoofd en ik weet niet goed meer wat ik voel. Ben ik boos, verdrietig, angstig, teleurgesteld? Ik weet het niet. Ondertussen raast Gerda maar door en zint op wraak. Gerda’s  ex-man heeft haar ook bedrogen en nu is ze vastbesloten om Jan niet zomaar ermee weg te laten komen.

Binnenkort het vervolg!