Op mijn schrijfdag word ik gebeld door een goede vriend, Bob. Hij wil graag mijn mening horen over Martin, een werknemer. Die heeft opvoedkundige problemen met zijn zoon Kevin. Diverse instanties hebben zij al benaderd, maar helaas heeft het niet de gewenste resultaten opgeleverd.

Nu moeten ze voor de zoveelste keer met jeugdzorg gaan praten en ze hebben er weinig vertrouwen in. Kevin zoekt de grenzen op van zijn ouders en vooral de verstandhouding tussen moeder Myra en Kevin is erg slecht. Myra vindt dat Kevin het bloed onder haar nagels vandaan haalt en claimgedrag vertoont. Ze is enorm geprikkeld als hij ook maar even haar naam noemt. Ze weet niet hoe het komt, maar het doet haar wel enorm veel verdriet. Kevin vindt maar moeilijk aansluiting in de buurt en op school en dat maakt dat het ventje in een isolement zit. Hij heeft last van zijn buik en moet dagelijks medicatie slikken om zijn darmen in werking te zetten. Ook van slaapproblemen, angst  en woedeaanvallen heeft hij last.

HERKENNING
Bob herkent de symptomen van Kevin maar al te goed, want zijn kinderen hebben er ook last van gehad. Na een bezoek van team Bénazir waren de klachten verdwenen en kreeg het gezin van Bob weer rust. En die rust is er nog steeds na meer dan twee jaar. Hij attendeert Martin dan ook op de oplossing waar zij destijds voor gekozen hebben, namelijk het huis laten reinigen.

Martin praat er diezelfde avond over met zijn vrouw  Myra en nog diezelfde avond belt ze mij. Het gezin woont op 300 meter afstand van een grote begraafplaats. Hun huis zit vol met negatieve energieën én entiteiten en daar heeft niet alleen Kevin last van, maar het hele gezin. Stemmingswisselingen, last van nek- en schouders, maag- en buikklachten en vermoeidheid kun je krijgen als je in zo’n huis woont. Niet iedereen krijgt dezelfde klachten, want jouw persoonlijke zwakke plek wordt door de astrale aanvallen van de entiteiten nog meer verzwakt.

HUISREINIGING
We maken een afspraak en een paar weken later staan we voor de deur met ons team. We starten op de zolder. Het huis zit goed vol en dat merken we enorm. We worden aangevallen en hebben onze uiterste concentratie nodig om ze te begeleiden naar een andere dimensie. Entiteiten hebben energie nodig om zich te manifesteren, daarom worden ook alle spullen zorgvuldig bekeken en ontdaan van energieën. Dat betreft alle voorwerpen die in aanraking zijn geweest met mensen of dieren. Je kunt entiteiten vergelijken met vlooien. Die kunnen ook overal zitten en wil je een huis vlooienvrij krijgen, dan moet je alles zorgvuldig ontsmetten. Dit kun je niet op een afstand doen. En zo werkt het nou ook met entiteiten. Op afstand een huis reinigen kan nooit het gewenste resultaat opleveren dat wij als team garanderen. Het is een tijdrovende klus, maar wel de moeite waard. Na een werkdag van meer dan 12 uur, rijden we huiswaarts met een voldaan gevoel. Het gezin kon het al meteen duidelijk merken en daar doen we het voor.

UIT HET DIEPE DAL
Twee dagen later krijg ik een smsje dat Myra en Kevin heel anders tegenover elkaar staan en dat er een serene rust is in het huis. De fysieke klachten en stemmingswisselingen zijn verdwenen. Nu, weken later, merkt het gezin steeds meer positieve veranderingen die ze niet kunnen verklaren. Ik weet dat de komende periode het gezin aan de opbouwfase bezig is. Het diepe dal zijn ze gelukkig al uitgeklommen dankzij Bob die zijn ervaringen met hen deelde, zich daardoor kwetsbaar opstelde en een taboe doorbrak.