Huizen ontdoen van entiteiten op een zorgvuldige manier is een tijdrovende bezigheid  en voor een normaal huis van ca 150 m2 heb je al gauw een complete werkdag nodig en vaak zelfs meer tijd. De meeste tijd gaat zitten in het reinigen van textiel, zoals kleding (en dan vooral tule stoffen, dus ook de bewaarde trouwjurk!), gordijnen, vitrage, vloerbedekking en meubels. Wat ook doorgaans vol energieën zit, zijn knuffelbeesten, fotoalbums en informatiedragers, zoals videobanden en verder in plastic ingepakte spullen. Bovendien zijn natuurproducten ook vaak haarden van energieën, zoals planten, droogbloemen, kransen en niet te vergeten de zogenaamde Hittepit.

UITDAGING
In Heeten hadden we een grote uitdaging: een boerderij reinigen van meer dan 450 m2 met een grote dichtheid aan vooral zware entiteiten en energieën en ik spreek hier niet over honderden, maar over honderdduizenden. De klus bleek inderdaad hardnekkig en we werkten al vanaf 7 uur ’s morgens en het was nu tegen zessen. We waren met vier man sterk nog niet eens op de helft van het pand. We vroegen vermoeid in een kring samen om hulp aan onze gidsen en die kwam: eerst bleek dat Bianca ontzettend snel en effectief kon werken: waar ze zich op concentreerde, het was in enkele seconden schoon.

Vervolgens ging het over op een teamlid die als opdracht van haar gids kreeg: bekijk de dingen die schoon moeten worden. Maria bleek door haar heen te werken: ze kreeg een witte uitstraling en een blauwe aureool rond haar hoofd. Ze bekeek een kast en kreeg meteen te horen: “Kast is schoon. Controleer het maar.” Ze was ook zelf hogelijk verbaasd over de heldere stem die haar leidde. Ik controleerde de aangewezen objecten en het bleek inderdaad brandschoon. Zo ging het met dozen vol kleding, matrassen, kasten vol spullen, meubels, opgezette dieren en vervolgens kreeg ze te horen: deze hoek is al schoon. Het ging steeds sneller: deze hoek is ook schoon. En vervolgens: de zolder is schoon. Zo ging het met alle ruimtes die nog gedaan moesten worden. Het anders nogal drukke keffertje van het gezin zat het gebeuren verbaasd gade te slaan, alsof hij kon zien welk wonder er zich voltrok. Vervolgens werden alle aanwezigen ontdaan van auralifters en daarna ook iedereen die niet aanwezig was, maar wel bij naam genoemd werd.

LUCIFER
In een tijd van ongeveer twintig minuten was het hele huis schoon, inclusief de aanwezigen. Daarna volgde een laatste, heftige aanval door Lucifer, een entiteit die achter Bianca stond en probeerde bezit van haar te nemen. Zij werd door hem op de grond gewerkt en ze vroeg om haar lijflied van Whitney Houston: the greatest love of all. Het lukte haar om samen met haar leermeesteres Maud en al haar aanwezige gidsen Lucifer uit te schakelen: het wit won het vandaag drie keer van het sterkste zwart. Tijdens de worsteling met Lucifer zag iedereen dat het kruis van haar rozenkrans eraf getrokken werd en op de grond belandde. Een reserve-rozenkrans die haar aangereikt werd, bleek in stukken in het etui te zitten. Vervolgens hing ik mijn eigen rozenkrans om haar hals, zodat ze voldoende bescherming bij zich had.

WONDER
We waren zeer ontdaan, maar zeer opgelucht toen het uiteindelijk lukte om hem uit te schakelen: het huis was nu schoon en hoe: brandschoon! Zelfs het erf en de weilanden rondom de boerderij waren ontdaan van entiteiten. Het voelde zo heerlijk rustig in en om de boerderij, hetgeen op zich al een wonder genoemd mag worden. We waren allen tot in onze ziel geroerd en zeer onder de indruk van wat hier gebeurd was. We begrepen amper hoe dit mogelijk was, maar wisten het allen zeker: de bovenwereld is krachtig en laat ons nooit in de steek. Vraag en het wordt u gegeven stond als spreuk op het toilet van de boerderij en het klopte! En als Lourdes een Maria-oord genoemd mag worden, dan mag Heeten dat voortaan met recht ook!

Fred